Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe het korianderzaad en de komijn in een hete pan en warm op tot de aroma’s vrijkomen. Doe in de vijzel en plet fijn. Meng met de garam masala, chilipoeder en kurkuma.

  2. Pel de uien en het teentje look. Snipper beide zeer fijn. Verhit 6 eetlepels olie in een braadpan. Fruit de ui- en looksnippers 10 à 12 minuten op een zacht vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg de gemalen specerijen en een snuifje zout toe. Bak zachtjes gedurende 3 à 4 minuten. Schep de helft van het mengsel in een kom en laat afkoelen.

  3. Voeg het gehakt, losgeklopt ei en 1 koffielepel van het mengsel in een kom en kneed door elkaar. Maak balletjes ter grootte van een golfbal en zet apart.

  4. Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe aan het uimengsel in de pan. Snij de chilipepers in de lengte doormidden. Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, 3 dl water, de chilipepers, het currypoeder en ½ koffielepel zout erbij en breng zacht aan de kook.

  5. Verhit intussen de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Doe de gehakballetjes erin en bak ze gedurende 2 à 3 minuten. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten lichtbruin zijn.

  6. Haal ze uit de pan en voeg toe aan de tomatensaus. Dek de pan af en laat, af en toe roerend, 20 minuten sudderen tot de gehaktballetjes stevig en gaar zijn en de saus mooi ingedikt is.

  7. Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Doe de rijst bij de saus en serveer samen met de balletjes. Werk af met verse korianderblaadjes.