Gebakken aardappelen met snijbonen, boerenworst en Franse dressing PT1H 4 porties 4 grote vastkokende rode aardappelen Boni olijfolie 1 el Dijonmosterd 4 el slaolie 2 el rode wijnazijn 400 g boerenworst 2 uien 300 g snijbonen

Gebakken aardappelen met snijbonen, boerenworst en Franse dressing

56afed8f4f8ab59347e1c8236a654f412e16ed7eda0daaf48616ef585afcd44d.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zijkanten van de snijbonen weg met een dunschiller en snij in grove stukken.

  2. Blancheer de snijbonen in gezouten water. Spoel ze onmiddellijk af onder koud water om hun kleur te behouden.

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in grove plakken.

  4. Bak de aardappelen krokant en gaar in veel olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. Haal de aardappelen uit de pan en bak in dezelfde pan dikke plakken boerenworst en uiringen in olijfolie.

  6. Voeg de gebakken aardappelen en snijbonen bij de boerenworst.

  7. Franse dressing: klop de azijn, slaolie en mosterd tot een dressing. Meng 1 el water onder de vinaigrette. Zo blijft de dressing mooi homogeen. Kruid met peper en zout.

  8. Giet wat dressing over het gerecht en meng alles onder elkaar.