Cordon bleu met gebakken aardappelen & bieslookmayo

b7007388af0fd665d6b544963e9ea9f665a74025ef23cceaf171efa6d99ec928.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de aardappelen en kook ze net niet gaar in de schil. Giet af en laat uitlekken. Snij ze ongeschild in grove stukken.

  2. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in reepjes.

  3. Pel en snipper de sjalotjes en look fijn.

  4. Pluk de blaadjes van de peterselie en snij fijn.

  5. Was de bonen en blancheer beetgaar, giet af en laat uitlekken.

  6. Pel de rode ui, snij in flinterdunne ringen en schep door de bonen. Besprenkel met dragonazijn en olijfolie, kruid met peper en zout.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Laat een klont boter smelten in een grote pan en roerbak de paprikareepjes. Voeg extra boter toe, laat bruinen en doe de aardappelen erbij. Kruid met peper en zout en bak goudbruin. Voeg de look, sjalot en peterseliesnippers toe.

  9. Korst intussen het vlees langs beide kanten kort aan in boter.

  10. Zet de aardappelen en het vlees in de oven en laat verder garen.

  11. Bieslookmayo

    Meng de mayonaise met de yoghurt en lookpuree. Snipper de bieslook erover en kruid met peper en zout.

  12. Serveer de gebakken aardappelen met bieslookmayo, cordon bleu en bonensalade.