Gestoomde bloemkool met champignonsaus en cordon bleu

Gestoomde bloemkool met champignonsaus en cordon bleu

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de bloemkool zonder bladeren in zijn geheel in de stoompot of stoomoven. Laat 15 tot 20 minuten stomen voor een zachte bloemkool of 10 minuten voor een stevige. Prik met een vork in de bloemkool om te controleren of ze zacht genoeg is. Giet de bloemkool af als ze gaar is.

  2. Maak de champignons schoon met een borsteltje. Snij elke champignon in kwartjes. Smelt boter in de braadpan en bak de champignons op een matig vuur tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen. Schud ze regelmatig op. Scheur de oesterzwammen in stukjes en bak ook in de pan aan.

  3. Pel de sjalot en de look en snipper ze in zeer fijne stukjes. Meng onder de gebakken champignons. Laat even meestoven. Kruid met peper en zout. Blus met een scheutje witte wijn en laat de saus pruttelen op een zacht vuur. Voeg de geritste tijmblaadjes toe. Giet de room erbij, roer en laat enkele minuten inkoken. Kruid eventueel met wat extra peper en zout.

  4. Verhit een beetje boter in een braadpan op een matig vuur. Leg het vlees in de pan zodra de boter lichtjes kleurt. Bak de cordon bleu goudbruin en gaar aan de beide zijden. Draai regelmatig om.

  5. Serveer de gehele bloemkool in een schaal en giet de champignonsaus erover. Hak de peterselie en strooi over de champignonsaus. Serveer de cordon bleus erbij.