Gebraden kippenbillen met appelmoes en gebakken aardappelen

4Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 4 kippenbillen
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • ½ glas witte wijn
  • Spar boter
  • 4 stoofappelen
  • 2 el rietsuiker
  • ¼ kl kaneelpoeder
  • 2 el gedroogde veenbessen
  • 2 zakjes Spar aardappelschijfjes
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Pel de ui en snij fijn. Bak samen met de kip aan in 2 el boter. Kruid met peper en zout.
2. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen.
3. Zet het deksel op de pot en laat verder garen in de oven op 180°C ± 50 min à 1 u.
4. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukken.
5. Bak de stukjes appel aan in wat boter. Voeg de suiker, het kaneelpoeder, de veenbessen en 4 el water toe. Laat op een zacht vuur met deksel op de pan verder garen.
6. Doe de schijfjes aardappel in een pan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
7. Bak de aardappelschijfjes tot ze gaar en krokant zijn.
8. Serveer de gebraden kippenbillen met de appelmoes en gebakken aardappelen.

< naar recepten