Gebraden kippenbillen met groenten

Gebraden kippenbillen met groenten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Snij de kippenbillen in 2 en bak kort aan in een pan met boter. Kruid met peper en zout.

  3. Schil de aardappelen en snij in Kook de aardappelen net gaar in gezouten water gedurende 10 à 12 min. Giet af en laat goed uitlekken. Laat nog wat uitdampen.

  4. Spoel de kerstomaatjes en laat uitlekken.

  5. Pel de ui en snij in partjes.

  6. Schik de kerstomaatjes en rode uistukken in een ovenschotel.

  7. Verdeel de aangebraden kippendelen en gekookte aardappelen erbij.

  8. Pel de bol look en verdeel de teentjes over de andere ingrediënten in de schotel.

  9. Overgiet rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  10. Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende 40 à 50 min roosteren. Check of het kippenvlees gaar is alvorens de schotel uit de oven te halen.

  11. Haal de schotel uit de oven en laat 5 min rusten.

  12. Verkruimel de feta over de schotel en werk af met muntblaadjes.