Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.

  2. Breng gezouten water aan de kook en laat de gnocchi 30 sec koken. Schep uit het kookvocht en spoel koud.

  3. Bewaar 400 ml kookvocht / 500 g chipolata apart. Kook de zoete aardappelblokjes 2 min in het overige kookvocht.

  4. Rasp de pecorino.

  5. Snij de chipolata in stukken van 2 cm en bak goudbruin in boter. Voeg de look toe.

  6. Schep uit de pan en roer de bloem erdoor.

  7. Giet 400 ml kookvocht er geleidelijk aan bij en laat al roerend pruttelen tot een gebonden saus. Voeg de room toe.

  8. Roer de geraspte pecorino erdoor en laat smelten. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Meng de gnocchi, zoete aardappel, chipolata en kerstomaten in een ovenschotel. Overgiet met kaassaus.

  10. Giet het vocht van de mozzarella weg en verdeel de bolletjes op de ovenschotel.

  11. Zet 15 à 20 min in een voorverwarmde oven op 200°C.

  12. Haal uit de oven en werk af met verse basilicumblaadjes.