Ovenschotel met chipolata, wintergroenten, aardappelen en kaassaus

Ovenschotel met chipolata, wintergroenten, aardappelen en kaassaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook of stoom de aardappelschijfjes gaar.

  2. Snij de chipolata’s in stukjes en bak aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Snij de spitskool en prei fijn.

  4. Snij met een dunschiller slierten van de pastinaak.

  5. Voeg de groenten bij de chipolata’s en laat garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Doe de chipolata’s en de groenten in een ovenschotel.

  7. Maak de kaassaus in dezelfde pan. Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Bak de bloem even kort aan. Voeg de melk beetje bij beetje toe. Laat de saus indikken en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat de kaas smelten in de saus.

  8. Verdeel de gare aardappelen en kaassaus over de ovenschotel.

  9. Werk de ovenschotel af met broodkruim en olijfolie.

  10. Bak in de oven 15 à 20 min op 190°C.