Gehaktbrood met chorizo en trappistenbier

Gehaktbrood met chorizo en trappistenbier

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de ui en teentjes look. Snipper beide zeer fijn.

  3. Snij de chorizo zo fijn mogelijk of cutter fijn.

  4. Doe het gehakt in een kom en meng met de chorizo, het ei en paneermeel. Voeg de kruiden toe, kruid bij met peper en zout. Meng als laatste het bier eronder. Voeg meer bier toe als het mengsel te droog aanvoelt.

  5. Vet een bakblik in met boter en leg het vleesmengsel erin.

  6. Zet het bakblik in het midden van de oven en stel de temperatuur in op 175°C. Laat het gehaktbrood gedurende ± 45 minuten garen.

  7. Reinig ondertussen de savooi en snij fijn. Stoof de savooi aan in wat boter en voeg wat water toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Warm de aardappelpuree op in de microgolfoven gedurende 4 minuten. Doe de warme puree in een spuitzak.

  9. Haal het gehaktbrood uit de oven en snij in plakken. Spuit 3 hoopjes puree op het bord en werk af met een plakje chorizo. Serveer met de gestoofde savooi.