Geroosterde ananas met vanille-ijs

Geroosterde ananas met vanille-ijs

Allergenen

Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de ananas. Snij in sneden van 1,5 cm dik en verwijder het hart.

  2. Smelt een klontje boter in een pan en bedek de bodem met een laagje suiker. Laat karamelliseren. Voeg nog wat boter toe en laat smelten. Leg de ananasplakken in de pan en bak op middelmatig vuur langs beide kanten tot het begint te kleuren.

  3. Bestrooi met nog wat suiker en draai nogmaals om. Laat de ananas verder bakken tot hij gaar is.

  4. Giet het sinaasappelsap erbij om het karamelliseren te stoppen. Giet de rum erbij en draai de ananas nog 1 keer om.

  5. Schik 1 ananasplak in het midden van een bord. Schep een mooie bol vanille-ijs en leg in het midden van de ananas.

  6. Werk af met wat saus en serveer onmiddellijk.