Ananas met rum exotique, bessensaus, vanille-ijs en munt

Ananas met rum exotique, bessensaus, vanille-ijs en munt

Allergenen

Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Snipper de basilicum fijn. Meng met de overige ingrediënten.

  2. Schil de ananas en snij in schijven van 2 cm. Snij de harde kern eruit. Leg de ananasschijven in de marinade en laat min. 2 u marineren in de koelkast.

  3. Meng de blauwe bessen met de honing en laat 10 min sudderen op een zacht vuur tot een mooie saus.

  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.

  5. Haal de ananasschijven uit de marinade en dep wat droog. Besprenkel met arachideolie.

  6. Bak 2 min aan elke kant op een matig warme BBQ.

  7. Serveer een bol ijs op elke ananasschijf. Werk af met de bessensaus en bestrooi met amandelschilfers. Versier met blaadjes munt.