Ananas met rum exotique, bessensaus, vanille-ijs en munt

Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade
-
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Snipper de basilicum fijn. Meng met de overige ingrediënten.
-
Schil de ananas en snij in schijven van 2 cm. Snij de harde kern eruit. Leg de ananasschijven in de marinade en laat min. 2 u marineren in de koelkast.
-
Meng de blauwe bessen met de honing en laat 10 min sudderen op een zacht vuur tot een mooie saus.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.
-
Haal de ananasschijven uit de marinade en dep wat droog. Besprenkel met arachideolie.
-
Bak 2 min aan elke kant op een matig warme BBQ.
-
Serveer een bol ijs op elke ananasschijf. Werk af met de bessensaus en bestrooi met amandelschilfers. Versier met blaadjes munt.