Gestoofd witloof met scampi's

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig het witloof. Verwijder de buitenste blaadjes indien nodig.
-
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
-
Stoof het witloof op een zacht vuur gaar in boter. Kruid met peper, zout en een eetlepel suiker.
-
Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze in een pan met olijfolie.
-
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal ze uit de pan zodra ze een kleurtje hebben.
-
Snipper wat basilicumblaadjes fijn. Meng onder de gebakken scampi’s.
-
Serveer de witlofstronkjes in het midden van het bord. Schik de scampi’s errond. Werk af met de pijnboompitten en overgiet met de braadjus van het witloof.