Gyoza PT1H20M 26 porties 400 g fijne tarwebloem arachideolie 220 ml water 200 g Spar varkensgehakt 100 g scampi’s 1 sjalot 2 teentjes knoflook 2 lente-uitjes 40 g gember 1 el zoete chilisaus 50 ml Boni sojasaus 1 kl suiker 2 kl Boni sesamolie 40 g lichtbruine rietsuiker 40 ml rijstazijn 200 ml kippenbouillon 1 bosje koriander 2 el Boni sojasaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Ingrediënten: 400.0 g fijne tarwebloem 00 arachideolie 220.0 ml water

    Meng de bloem met een snuifje zout. Breng het water aan de kook en giet bij de bloem. Roer het water met een lepel door de bloem en laat wat afkoelen. Kneed verder met de handen tot een gladde bol. Bestrijk met arachideolie en pak in met plasticfolie. Laat 30 min rusten op kamertemperatuur.

  2. Vulling

    Ingrediënten: 1.0 sjalotten 2.0 lente-uitjes 40.0 g gember

    Pel de sjalot en look en snipper fijn. Snipper de lente-uitjes fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Ingrediënten: 200.0 g Spar varkensgehakt 100.0 g scampi’s 1.0 el zoete chilisaus 1.0 kl suiker 1.0 kl Boni sesamolie 2.0 el Boni sojasaus

    Mix de scampi‘s fijn in een hakmolen tot een pasta. Meng de scampi’s met het gehakt, de sjalot, de look, de lente-ui, de gember, de sweet chilisaus, 2 el sojasaus, 1 kl sesamolie en de suiker.

  4. Dipsaus

    Ingrediënten: 50.0 ml Boni sojasaus 1.0 kl Boni sesamolie 40.0 g lichtbruine rietsuiker 40.0 ml rijstazijn

    Breng de sojasaus met sesamolie en rietsuiker kort aan de kook. Roer de rijstazijn er van het vuur door. Laat afkoelen.

  5. Afwerking

    Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Steek cirkels uit van 9 cm. Dek de cirkels af met een vochtige handdoek tot gebruik.

  6. Leg een koffielepel van de vulling in het midden van een deegrondje en bestrijk de rand van elke deegcirkel met water. Vouw dicht in het midden, plooi 1 helft tot vouwtjes en duw ze tegen de andere helft aan.

  7. Verhit wat arachideolie in een antikleefpan.

  8. Leg de pan vol met gyoza’s en laat even bakken.

  9. Ingrediënten: 200.0 ml kippenbouillon

    Blus met wat kippenbouillon en dek snel af met een deksel. Laat 6 min sudderen tot de kippenbouillon verdampt is. Herhaal voor de overige gyoza’s.

  10. Ingrediënten: 1.0 bosjes koriander

    Serveer met koriander en de dipsaus.