Hartige boekweitpannenkoek met spek, Hervekaas en gekaramelliseerde peertjes
Ingrediënten
- 100 g Spar boter
- 300 ml Boni Selection melk
- 15 g bakpoeder
- 1 Spar ei
- 100 g boekweitmeel
- 50 g Boni Selection bloem
- 1 el bruine suiker
- snuifje zout
- 150 g Spar gerookt spek
- 150 g Hervekaas
- 4 kleine peren
- bloemsuiker
- 2 el Luikse siroop
- 3 el Rodenbach
- Spar rucola
Recept
- Deeg: meng alle ingrediënten en mix tot een glad deeg.
- Vulling: bak het spek krokant.
- Schil twee peertjes en snij in stukken. Bestrooi met bloemsuiker en bak kort aan in een hete pan zonder vetstof. Hou apart.
- Snij de kaas in kleine stukjes.
- Verhit een klontje boter in een hete pan. Giet een pollepel deeg in de hete pan. Verdeel de vulling over het deeg en laat aan 1 kant bakken tot er belletjes te zien zijn. Draai de pannenkoek om en bak deze kant goudgeel.
- Herhaal dit tot alle deeg en vulling op is.
- Saus: verhit de Luikse siroop met het bier.
- Giet warm over de pannenkoeken.
- Spoel twee peertjes en snij in de lengte in 6 stukken. Verwijder het klokhuis. Karamelliseer de stukjes peer in een klontje boter en wat suiker.
- Serveer de warme peertjes op de boekweitpannenkoek, giet de warme saus erover en werk af met wat rucola.
Delen