Hartige boekweitpannenkoek met spek, Hervekaas en gekaramelliseerde peertjes PT30M 6 porties 150 g Hervekaas 15 g bakpoeder 100 g boekweitbloem 100 g Spar boter 300 ml Boni melk 3 el Rodenbach 50 g Boni bloem snuifje zout 150 g Spar gerookt spek 1 el bruine suiker 2 eetlepels Luikse siroop 1 Spar ei 4 kleine peren bloemsuiker Spar rucola

Hartige boekweitpannenkoek met spek, Hervekaas en gekaramelliseerde peertjes

9c21cd4dc210ec6233521c11eee62968ba73dbf9aa7a4c89e66124fe0ed8b342.jpg

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: meng alle ingrediënten en mix tot een glad deeg.

  2. Vulling: bak het spek krokant.

  3. Schil twee peertjes en snij in stukken. Bestrooi met bloemsuiker en bak kort aan in een hete pan zonder vetstof. Hou apart.

  4. Snij de kaas in kleine stukjes.

  5. Verhit een klontje boter in een hete pan. Giet een pollepel deeg in de hete pan. Verdeel de vulling over het deeg en laat aan 1 kant bakken tot er belletjes te zien zijn. Draai de pannenkoek om en bak deze kant goudgeel.

  6. Herhaal dit tot alle deeg en vulling op is.

  7. Saus: verhit de Luikse siroop met het bier.

  8. Giet warm over de pannenkoeken.

  9. Spoel twee peertjes en snij in de lengte in 6 stukken. Verwijder het klokhuis. Karamelliseer de stukjes peer in een klontje boter en wat suiker.

  10. Serveer de warme peertjes op de boekweitpannenkoek, giet de warme saus erover en werk af met wat rucola.