Hartige boekweitpannenkoek met spek, Hervekaas en gekaramelliseerde peertjes

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Januari
- Februari
- Maart
- April
- Mei
- Juni
- September
- Oktober
- November
- December
- Fruit
Peer
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: meng alle ingrediënten en mix tot een glad deeg.
-
Vulling: bak het spek krokant.
-
Schil twee peertjes en snij in stukken. Bestrooi met bloemsuiker en bak kort aan in een hete pan zonder vetstof. Hou apart.
-
Snij de kaas in kleine stukjes.
-
Verhit een klontje boter in een hete pan. Giet een pollepel deeg in de hete pan. Verdeel de vulling over het deeg en laat aan 1 kant bakken tot er belletjes te zien zijn. Draai de pannenkoek om en bak deze kant goudgeel.
-
Herhaal dit tot alle deeg en vulling op is.
-
Saus: verhit de Luikse siroop met het bier.
-
Giet warm over de pannenkoeken.
-
Spoel twee peertjes en snij in de lengte in 6 stukken. Verwijder het klokhuis. Karamelliseer de stukjes peer in een klontje boter en wat suiker.
-
Serveer de warme peertjes op de boekweitpannenkoek, giet de warme saus erover en werk af met wat rucola.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven