Allergenen

Selder , Gluten , Lactose , Melk , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk de blaadjes van de helft van het witlof en stoof ze aan in 100 g boter / 500 g. Laat karamelliseren, kruid met peper en zout, en hou warm.

  2. Snipper de overige witlofstronken fijn en stoof aan in 1/5 boter.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken, spoel en kook gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen op het vuur. Bewerk met de pureestamper en breng op smaak met karnemelk en 1/5 gesmolten boter. Kruid met peper en zout; schep het fijngesneden witlof erdoor.

  4. Kruid de hindemedaillons met peper en zout. Smelt een klontje boter in de pan en bak het vlees aan beide zijden aan. Bak verder tot de gewenste garing. Doe de portosaus in een pan en warm op.

  5. Dresseer de stoemp, witlofblaadjessaus en hindemedaillon op voorverwarmde borden. Werk af met de portosaus en tijmnaaldjes.