Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maal de kruidnagel fijn in een vijzel.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Bak de ui glazig in wat boter. Meng het kruidnagel-, komijn-, kaneel-, koriander- en paprikapoeder erdoor. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  3. Snipper de koriander en peterselie fijn.

  4. Warm de oven voor op 180°C.

  5. Meng de koriander en ½ van de peterselie met de glazig gebakken ui door het gehakt. Rol 30 balletjes van 3 cm Ø.

  6. Bak de balletjes goudbruin in wat geklaarde boter. Laat 10 min verder garen in de voorverwarmde oven.

  7. Ontpit de kersen. Mix 600 g kersen met de suiker en breng aan de kook. Roer de maïzena los in 20 ml water en roer door de saus. Voeg de overige kersen en de balletjes toe en laat nog 2 min sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.

  9. Verwarm het brood zoals vermeld op de verpakking. Knip in driehoekjes en verdeel in stervorm op de bodem van een diep bord. Schep de balletjes in kersensaus in het midden van het bord. Bestrooi met pijnboompitten en de overige peterselie.