Shish kebab van lam en gegrilde paddenstoelen

Shish kebab van lam en gegrilde paddenstoelen

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Borstel de paddenstoelen schoon.

 2. Snij het lamsvlees in dobbelstenen van 2,5 cm. Snij niet te veel vet weg; het houdt het vlees sappig bij het grillen.

 3. Verdeel voor de marinade 1 doosje saffraanpoeder boven een grote kom. Voeg 1 eetlepel warm water eraan toe. Laat 5 minuten trekken.

 4. Pel de ui en de teentjes look en hak ze fijn. Voeg 6 cl citroensap, citroenschil, 1/2 koffielepel peper, zout, 1 ui, look, laurierblaadjes en olijfolie toe. Meng door elkaar. Schep de vleesblokjes erdoor. Dek de kom af met plasticfolie en laat de hele nacht marineren.

 5. Pel de ui en snij in partjes. Maak de uirokken los.

 6. Snij de paprika’s middendoor en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in blokjes van 2,5 cm.

 7. Vermeng voor de saffraanboter een mespunt saffraanpoeder in een kleine kom en voeg 1 eetlepel warm water toe. Laat 5 minuten rusten. Doe de boter en 2 eetlepels citroensap in een kleine pan en laat de boter smelten. Voeg saffraanwater toe en kruid met peper.

 8. Borstel de paddenstoelen in met olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Rijg ze op 2 brochettes.

 9. Rijg ¼ van het lamsvlees op elk van de 3 brochettes, waarbij je er afwisselend stukjes ui en paprika tussen steekt. Leg ze in de brochettehouder.

 10. Verhit de BBQ op hoog vuur en plaats de gevulde brochettehouder op het rooster. Gril naar smaak, 2 aan elke kant voor rosé, rekening houdend dat er 4 zijden zijn. Kruid royaal met peper en zout en bedruip tijdens het grillen met saffraanboter.

 11. Gril de paddenstoelbrochettes 3 à 5 minuten aan elk kant.