Gluten , Lactose , Melk , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vlees
Meng de arachideolie met garam masala, lookpoeder, currypoeder, kurkuma, peper en zout. Strijk het vlees in met de marinade.
-
Chutney
Pel de uien en snij in fijne ringen. Pel en pers de look. Halveer de chilipepers in de lengte.
-
Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien goudbruin, voeg look en chilipepers toe en bak nog 1 min. Voeg currypoeder, tomatenpuree en kurkuma toe en roerbak. Overgiet met tomaten en kruid met zout. Laat 30 min rustig pruttelen, roer af en toe.
-
Bak de brochettes goudbruin aan alle zijden op de BBQ of in een grillpan.
-
Roer de suiker door de chutney en leg de brochettes erin. Schep er wat chutney over, dek de pan af en hou warm. Of laat 10 min sudderen als je kip gebruikt.
-
Roti
Breng het water met het zout en de olie aan de kook, haal van het vuur en roer de bloem erdoor. Zet de pot weer op het vuur en voeg de boter toe. Roer met een houten lepel tot het mengsel een geheel vormt en haal de pan van het vuur. Laat het deeg afkoelen en kneed het; voeg indien nodig extra bloem toe. Verdeel in ballen van 50 à 60 g en rol ze uit tot platte cirkels van ± 20 cm Ø.
-
Bak 1 roti per keer in een hete, droge koekenpan terwijl je 3 à 4 keer omdraait en tot er bruine vlekken verschijnen. Bestrijk ze licht met gesmolten boter.
-
Snij koriander en muntblaadjes fijn en de chilipeper in fijne ringetjes.
-
Serveer de kebabs met chutney en roti. Werk af met verse kruiden en chilipeper.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven