Kip met frietjes en kropsla

2Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 1 Spar braadkip
  • 1 kropsla
  • 500 g frietaardappelen
  • 250 g Spar boter
  • 2 el peterselie
  • 2 el bieslook
  • 2 el dragon
  • 1 kruidentuiltje
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Pluk de kropsla, reinig en hou apart. Snipper de peterselie, bieslook en dragon fijn.
3. Schil de aardappelen. Snij in dikke frieten, spoel in water en laat uitlekken. Bak voor in de frituur op 140°C gedurende 5 min.
4. Schroei de braadkip mooi krokant aan in hete boter.
5. Steek een kruidentuiltje en 100 g boter in de kip. Kruid binnen- en buitenkant van de kip met voldoende peper en zout.
6. Leg de kip in een ovenschotel. Verdeel de overige boter in nootjes over de kip. Laat verder garen in de voorverwarmde oven gedurende 50 min. Bedruip de kip elke 10 min met het braadvocht. Zo blijft het vlees mooi mals.
7. Haal de kip uit de oven. Verwijder de 2 bouten en halveer de kip in 2 gelijke delen.
8. Bak de frietjes af in een friteuse op 185°C.
9. Serveer de kip en werk af met de fijngesneden kruidenmengeling. Serveer de kropsla en frietjes erbij.

< naar recepten