Kipstoofschotel met lentegroenten, salade en frietjes

2Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 2 kippenfilets
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g Boni Selection diepvrieserwtjes
  • 1 wortel
  • 1 wit van prei
  • 100 g peulerwten
  • 1 dl kippenfond
  • 2 el Spar room
  • Boni Selection olijfolie
  • peterselie
  • bruine rouxkorrels
  • Spar verse frietjes
  • Spar jonge sla
Recept
  1. Snij de kipfilets in middelgrote stukken en bak ze aan in 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Reinig de prei, schil de wortel en pel de ui.
  3. Snij de lente-uitjes, prei, ui en wortel in kleine stukken en bak kort mee met de kip.
  4. Overgiet met de fond en breng aan de kook. Laat 10 min koken.
  5. Voeg de erwtjes en peultjes toe en laat nog 5 min zachtjes koken.
  6. Meng de room onder de stoofpot. Dik de saus eventueel aan met wat bruine rouxkorrels.
  7. Werk af met verse peterselie.
  8. Serveer met verse frietjes en wat Spar jonge sla.
< naar recepten