Kalkoenstoofvlees met sla en frietjes

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en snipper in halve ringen. Pel de look en snipper fijn.
-
Verhit wat boter in een pot en bak het stoofvlees bruin. Roer de uien en look erdoor. Laat glazig bakken. Bestrooi met bloem en roer goed om.
-
Bevochtig met de kippenbouillon. Voeg tijm en laurier toe. Laat 1 u rustig sudderen onder deksel.
-
Bak de champignons goudbruin in wat boter. Blus met de room en breng aan de kook. Voeg bij het stoofvlees en laat 5 min sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Hak de peterselie fijn en werk het stoofvlees ermee af.
-
Salade:
-
Was en scheur de sla in stukken. Snij de komkommer in schijfjes. Pel de rode ui en snipper flinterdun. Snipper de bieslook fijn.
-
Meng de yoghurt met de azijn, mosterd, honing en ½ van de bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Roer de komkommer door de sla. Lepel de dressing erdoor. Werk af met de rode ui en nog wat bieslook.
-
Bak de frietjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Serveer het kalkoenstoofvlees met de frietjes en salade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders