Koolrabipreisoep met waterkers en garnaaltjes

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 2 koolrabi’s
  • 1 wit van prei
  • 1 ui
  • 1 kruidenboeket
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 bosje waterkers
  • 60 ml sojaroom
  • 60 g Spar grijze garnalen
  • Boni Selection Griekse olijfolie
  • 2 el Spar boter
Recept
  1. Schil de koolrabi’s en snij in stukken. Reinig de prei en snij in stukken.
  2. Pel de ui en snipper fijn.
  3. Verhit de boter in een kookpot en bak de ui glazig.
  4. Voeg de prei en koolrabi toe en laat 1 min rustig meebakken.
  5. Blus met 1,2 l water en voeg de kippenbouillonblokjes en het kruidentuiltje toe.
  6. Breng aan de kook en laat 25 min rustig koken.
  7. Verwijder het kruidentuiltje.
  8. Voeg ½ bussel waterkers toe en mix de soep met een staafmixer fijn.
  9. Breng de soep weer aan de kook met de sojaroom. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. Serveer in kommetjes en werk af met garnaaltjes, plukjes waterkers en enkele druppels olijfolie.
< naar recepten