Krokant bladerdeegje met mango en coulis van gedroogde pruimen en porto.

Allergenen

Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Coulis: laat de gedroogde pruimen 1 nacht weken in de porto. Breng het geheel ’s anderendaags aan de kook en laat garen op een zacht vuurtje tot van het vocht is ingekookt. Mix tot een stroperige emulsie. Laat afkoelen en hou apart.

  2. Schil de mango en snij in fijne plakjes. Snij de vanillestok in fijne julienne.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Rol het bladerdeeg uit en steek met de uitsteekring grote cirkels met een diameter van 12 cm uit. Leg deze op een bakplaat bedekt met een siliconenmatje. Prik het bladerdeeg met een vork in.

  5. Bedek het bladerdeeg met de schijfjes mango in een waaiervormig patroon. Bestrooi met een weinig suiker en verdeel er een klontje boter op. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ± 10 minuten.

  6. Versier het bord met de coulis van pruimen. Schik het mangotaartje in het midden van het bord. Werk af met fijne julienne en een bolletje vanilleroomijs.