Krokant bladerdeegje met pruimen en portosaus

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat de porto tot de helft inkoken; zo krijg je een mooie stroop. Laat de stroop afkoelen. Zorg ervoor dat de stroop niet te dik is.
-
Snij de pruimen in twee helften, verwijder de pit en snij in fijne kwartjes.
-
Prik het bladerdeeg in met een vork over de hele oppervlakte.
-
Steek met behulp van een uitsteekvorm cirkels uit het bladerdeeg.
-
Leg de bladerdeegcirkels op een siliconenmatje op een bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen elke cirkel.
-
Beleg elk bladerdeegje nu cirkelgewijs met afwisselend een kwartje gele en blauwe pruim. Strooi er een beetje suiker over en leg er een nootje boter bovenop.
-
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten.
-
Serveer warm of koud op een bord. Hak de pistachenoten fijn. Besprenkel met wat portosiroop en strooi er nog wat fijngehakte pistachenoten over.