Krokant bladerdeegje met pruimen en portosaus

Krokant bladerdeegje met pruimen en portosaus

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de porto tot de helft inkoken; zo krijg je een mooie stroop. Laat de stroop afkoelen. Zorg ervoor dat de stroop niet te dik is.

  2. Snij de pruimen in twee helften, verwijder de pit en snij in fijne kwartjes.

  3. Prik het bladerdeeg in met een vork over de hele oppervlakte.

  4. Steek met behulp van een uitsteekvorm cirkels uit het bladerdeeg.

  5. Leg de bladerdeegcirkels op een siliconenmatje op een bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen elke cirkel.

  6. Beleg elk bladerdeegje nu cirkelgewijs met afwisselend een kwartje gele en blauwe pruim. Strooi er een beetje suiker over en leg er een nootje boter bovenop.

  7. Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten.

  8. Serveer warm of koud op een bord. Hak de pistachenoten fijn. Besprenkel met wat portosiroop en strooi er nog wat fijngehakte pistachenoten over.