Kruidensalade met gepocheerd ei en waterkersdressing

721b929e7fd5290fe22a0447ec95ed1d944d8fac6139cb2d5c7105b32ad8880a.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak voor de dressing de waterkers grof. Doe dit samen met de rest van de dressingingrediënten in de blender en mix tot een mooi groene emulsie. Kruid met peper en zout.

  2. Droog de sneden pancetta in de oven op 100°C tot ze knapperig zijn.

  3. Trek de blaadjes van de basilicum, dille, bladpeterselie en dragon los. Spoel ze en dep droog. Meng ze door de jonge slablaadjes samen met de rucola en verdeel over de borden.

  4. Schaaf wat parmezaan over de salade en verkruimel de pancetta er over.

  5. Pocheer de eieren: breng 2 liter water samen met de azijn aan de kook. Breek de eieren in kommetjes. Roer met een garde het water rond zodat een draaikolk ontstaat. Hou het water tegen het kookpunt aan en laat 1 ei in het water glijden. Laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is. Haal met behulp van een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.

  6. Leg het nog warme gepocheerde ei in het midden van de salade en serveer met de waterkersdressing.