Medfouna

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 4 kippenfilets
  • 3 uien
  • ½ bosje koriander
  • 5 el Boni Selection olijfolie
  • ½ kl ghee
  • ½ kl gemalen gemberpoeder
  • ½ kl kurkuma
  • ¼ kl chilipoeder
  • ¼ kl ras el hanout
  • ¼ kl saffraanpoeder
  • 5 saffraandraadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 glas water
  • 500 g vermicelli
  • 1 el Spar boter
  • 250 g Spar gepelde amandelen
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
Recept
  1. Pel de uien en snij fijn. Snipper de koriander fijn.
  2. Snij de kipfilets in dobbelstenen.
  3. Verwarm de olijfolie in een kookpot op een zacht vuur. Voeg de uien, kip en kruiden toe.
  4. Laat ± 10 min garen en roer regelmatig.
  5. Voeg de ghee, de fijngesnipperde koriander en het kruidentuiltje toe. Giet het glas water erbij. Kruid met zout.
  6. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes stoven tot de kip gaar is.
  7. Verwijder het kruidentuiltje en laat de saus verder indikken tot de ui de consistentie van compote krijgt.
  8. Stoom ondertussen de vermicelli. Meng de boter onder de gestoomde vermicelli.
  9. Gril de amandelen en laat afkoelen.
  10. Schik van de vermicelli op een grote schotel. Verdeel de kip met ui erover.
  11. Verdeel de rest van de vermicelli erover en garneer met de amandelen, bloemsuiker en kaneelpoeder. Werk af met korianderblaadjes.
< naar recepten