Medfouna
Ingrediënten
- 4 kippenfilets
- 3 uien
- ½ bosje koriander
- 5 el Boni Selection olijfolie
- ½ kl ghee
- ½ kl gemalen gemberpoeder
- ½ kl kurkuma
- ¼ kl chilipoeder
- ¼ kl ras el hanout
- ¼ kl saffraanpoeder
- 5 saffraandraadjes
- 2 kaneelstokjes
- 1 glas water
- 500 g vermicelli
- 1 el Spar boter
- 250 g Spar gepelde amandelen
- 80 g bloemsuiker
- 1 el kaneelpoeder
Recept
- Pel de uien en snij fijn. Snipper de koriander fijn.
- Snij de kipfilets in dobbelstenen.
- Verwarm de olijfolie in een kookpot op een zacht vuur. Voeg de uien, kip en kruiden toe.
- Laat ± 10 min garen en roer regelmatig.
- Voeg de ghee, de fijngesnipperde koriander en het kruidentuiltje toe. Giet het glas water erbij. Kruid met zout.
- Zet het deksel op de pot en laat zachtjes stoven tot de kip gaar is.
- Verwijder het kruidentuiltje en laat de saus verder indikken tot de ui de consistentie van compote krijgt.
- Stoom ondertussen de vermicelli. Meng de boter onder de gestoomde vermicelli.
- Gril de amandelen en laat afkoelen.
- Schik van de vermicelli op een grote schotel. Verdeel de kip met ui erover.
- Verdeel de rest van de vermicelli erover en garneer met de amandelen, bloemsuiker en kaneelpoeder. Werk af met korianderblaadjes.
Delen