Meringue met passievruchten, mango en aardbei

Meringue met passievruchten, mango en aardbei

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 100°C.

  2. Klop de eiwitten stijf en voeg ondertussen de suiker langzaam toe.

  3. Zeef de poedersuiker en het maïszetmeel boven de massa en spatel voorzichtig onder het opgeklopte eiwit.

  4. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit lange banden op een bakplaat bedekt met bakpapier. Je hebt 3 banden nodig. Zorg dat er een beetje afstand tussen de verschillende banden is, want tijdens het bakken loopt dit een beetje uit.

  5. Zet in de oven en laat gedurende 4 uur drogen. Zet de oven uit, zet de deur van de oven op een kier en laat de meringues hierin de hele nacht drogen.

  6. Klop de mascarpone los en meng met het vruchtvlees van de passievruchten.

  7. Snij de aardbeien in stukjes, hou enkele aardbeien over voor de versiering bovenaan. Schil de mango en snij in stukjes. Meng ook de aardbeien en de mango onder de mascarpone.

  8. Zet de eerste meringue op de serveerschotel, bedek met een laagje mascarponecrème. Zet de tweede laag erop en verdeel de rest van de mascarponecrème erover. Dek af met de derde laag. Versier met enkele aardbeien en enkele plakjes mango.

  9. Strooi er wat poedersuiker over en dien onmiddellijk op.