Lactose. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                      Meng de bloem met de suiker en het zout in de keukenrobot. 
- 
                      Verwarm de melk tot lauw en verkruimel het gistblokje erover. Roer los. 
- 
                      Meng de malse boter door het bloemmengsel. Laat de keukenrobot draaien en giet de melk met de opgeloste gist erbij. 
- 
                      Laat minstens 15 min verder draaien tot je een elastisch deeg krijgt. 
- 
                      Vorm een bol van het deeg, leg in een kom en dek af met plasticfolie. 
- 
                      Laat 40 min rijzen op een tochtvrije, warme plek. 
- 
                      Druk de lucht uit het deeg. 
- 
                      Rol het deeg uit tot 3 cm dikte op bakpapier. 
- 
                      Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. 
- 
                      Steek in het midden van elke donut een gaatje uit. 
- 
                    
                    Dek af met een propere doek en laat nog 20 min rijzen op een warme plek. 
- 
                    
                    Verwarm de friteuse tot 170°C. 
- 
                    
                    Bak de donuts per 5 stuks goudbruin aan 1 kant. Draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin. 
- 
                      Laat uitlekken en wat afkoelen op keukenpapier. 
- 
                      Smelt de chocoladecallets en druk de donuts erin. 
- 
                      Versier met koekjes en snoepjes. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                