Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Zeef de bloem met het zout en voeg de suiker en de gist toe. Meng de melk, het losgeklopte ei en de gesmolten boter erdoor en kneed tot een soepel deeg. Dek af met een propere doek en laat 2 uur rijzen op een warme plek.
-
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 1 cm dikte. Steek rondjes uit met behulp van een bakring (doorsnede: 65 mm). Duw in het midden een gaatje met een appelboor.
-
Leg de donuts op een met olie bestreken bakplaat en dek af met ingevet plasticfolie. Laat 40 minuten rijzen totdat de vorm verdubbeld is.
-
Bak de donuts in de frituur op 180°C gedurende 2 minuten aan elke kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Werk de afgekoelde donuts af met suikerglazuur en druk er sprinklers of hagelslag op.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven