Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij in fijne ringen.

  2. Pel en pers de look. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snij de rest in reepjes. Schil de gember en hak fijn.

  3. Doe gember, citroengras, look en een scheut olie in het hakmolentje en mix tot een pasta.

  4. Bak de pasta in een scheut olie. Voeg paprikapoeder, kurkuma en pilipili toe en roerbak. Laat de ansjovis erin smelten en voeg de vissaus toe.

  5. Voeg pilchards met vocht toe en strooi de bloem erover. Roerbak, blus met het water en voeg de uien toe. Breng aan de kook en laat 1 u pruttelen.

  6. Afwerking:

    snij intussen de limoenen in partjes. Gaar de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking en laat uitlekken.

  7. Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Pel de eieren en snij doormidden. Pel de rode ui en snij in fijne reepjes.

  8. Verdeel de noedels over kommen en lepel de vissoep erover. Werk af met hardgekookte eieren, koriander en chiliolie. Serveer onmiddellijk.