Mosselen op Spaanse wijze
Ingrediënten
- 2 kg Spar mosselen
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 1 el gerookt paprikapoeder
- ½ kl pilipili
- 200 ml witte wijn
- 330 ml passata tomato frito
- 20 g bloem
- 45 g Spar Italiaanse ham
- 50 g manchego
- ½ potje verse bladpeterselie
- sap van citroen
- Boni Selection arachideolie
Recept
- Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.
- Pel de look en ui. Pers de look fijn. Snij 1 ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
- Verhit wat arachideolie in een mosselpot en bak de uiringen glazig.
- Voeg de mosselen toe en blus met witte wijn. Breng aan de kook onder deksel.
- Schud na enkele min op. Laat nog 2 min verder koken, of tot de mosselen opengaan.
- Haal van het vuur en zeef de mosselen. Bewaar het mosselvocht.
- Verwijder telkens de schelphelft waar de mossel niet aan vasthangt.
- Verhit arachideolie in een braadpan. Bak de ui en look glazig. Bak het gerookt paprikapoeder en de pilipili al roerend 1 min mee. Voeg de bloem toe en roer goed om. Voeg de passata toe.
- Blus met 250 ml mosselvocht en laat enkele min doorkoken.
- Breng op smaak met zout en citroensap.
- Verlaag het vuur na kooktijd en voeg de mosselen toe. Laat 1 min mee opwarmen in de saus.
- Werk af met fijne stukjes ham, geraspte manchegokaas en fijngehakte peterselie.
- Serveer met pasta, brood of rijst.
Delen