Nasi goreng

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 400 g gekookte, afgekoelde jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 wortels
  • 1 rode chilipeper
  • 1 kl sambal
  • 2 el Boni Selection sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 2 el Boni Selection zoete chilisaus
  • Boni Selection arachideolie
  • 2 Spar eieren
  • Boni Selection geroosterde sesamolie
  • 200 g Spar roze garnalen
  • ½ komkommer
  • Boni Selection kroepoek
  • ½ bosje verse koriander
  • 1 limoen
  • 100 g Spar gekookte hamreepjes
  • 1 el Spar ongezouten, geroosterde pinda’s
  • 2 el gebakken uitjes
Recept
  1. Snij de komkommer in de lengte middendoor. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in fijne staafjes.
  2. Omelet: klop de eieren los en kruid met peper en zout. Wrijf een grote pan in met sesamolie en bak de eieren tot een dunne omelet. Rol ze op en snij in fijne reepjes.
  3. Nasi: verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak het vruchtvlees fijn.
  4. Pel de ui en look. Snipper beide fijn.
  5. Schil de wortels en snij in kleine blokjes.
  6. Verwarm de wok droog voor. Voeg een scheut olie toe en roerbak de ui, look en wortel.
  7. Voeg de chilipeper en sambal toe en bak even mee.
  8. Schep de rijst erdoor en laat verder bakken onder voortdurend roeren.
  9. Besprenkel met sojasaus en ketjap en schep goed door.
  10. Voeg de chilisaus toe. Kruid met zwarte peper en zeezout.
  11. Schep de reepjes omelet, limoenzeste, hamreepjes en roze garnalen eronder en laat doorwarmen.
  12. Werk af met geroosterde pindanoten, gebakken uitjes, komkommerstaafjes en korianderblaadjes.
  13. Serveer met kroepoek.
< naar recepten