Opgerolde wentelteefjes

5Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • g grote witte boterhammen van langwerpig brood
  • 2 Spar eieren
  • g Boni melk
  • 30 à 40 blauwe bessen
  • g roomkaas (type Philadelphia)
  • g chocopasta
  • g rietsuiker
  • g kaneelpoeder
  • g Spar boter
Recept

1. Snij de korsten van het brood. Rol elke snede nog platter met behulp van een deegrol.
2. Leg een snee brood in de lengte naar boven en strijk op 1 cm van de onderste rand een laagje roomkaas. Druk daarin op een rijtje 5 à 6 blauwe bessen. Rol het brood strak op tot een rolletje en kleef het uiteinde dicht met een mespuntje roomkaas.
3. Ga op dezelfde manier te werk met chocopasta, maar dan zonder de bessen.
4. Maak 5 rolletjes met roomkaas en 5 rolletjes met chocopasta.
5. Klop de eieren los met de melk. Wentel de rolletjes door het ei. Bak ze aan alle zijden goudbruin in hete boter.
6. Meng wat rietsuiker met wat kaneelpoeder naar smaak. Rol de warme wentelteefjes erdoor. Serveer onmiddellijk.

< naar recepten