Pavlova met gebakken peertjes, stracciatella, boterkaramel en crème chantilly

Pavlova met gebakken peertjes, stracciatella, boterkaramel en crème chantilly

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pavlova:

    klop het eiwit luchtig in de keukenrobot. Meng de maïzena onder de suiker. Voeg de suiker geleidelijk bij het eiwit. Verfris met het citroensap. Spuit het opgeklopte eiwit in toefjes op een bakplaat en bak dit 40 min op 110°C.

  2. Crème chantilly:

    snij de vanillestok open en haal het merg eruit. Klop de room met de bloemsuiker en het merg van de vanillestok stevig.

  3. Boterkaramel:

    kook de suiker en het water tot een goudgele karamel.

  4. Warm de room en boter op en voeg warm toe aan de karamel. Laat 30 sec doorkoken en koel dan af.

  5. Schil de conferenceperen en snij ze in partjes.

  6. Bak de partjes in boter, bestrooi met suiker en laat ze karamelliseren.

  7. Schep het stracciatella-ijs op de meringue en voeg dan de crème chantilly toe. Werk af met de lauwe peertjes en de boterkaramel.

  8. Serveer onmiddellijk.