Aardappelpannenkoek met appel en boterkaramel

Aardappelpannenkoek met appel en boterkaramel

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aardappelpannenkoek

    Klop de eieren los met 20 g suiker en het bakpoeder. Voeg de puree toe. Meng eerst de bloem erdoor en als laatste de melk. Bak hier kleine pannenkoekjes van.

  2. Boterkaramel

    Kook 150 g suiker en het water op tot een karamel.

  3. Verwarm de room en de boter in de microgolfoven. Voeg de warme room toe aan de karamel en laat opkoken. Breng de boterkaramel op smaak met een scheutje Calvados.

  4. Suikersiroop

    Kook de witte wijn met 300 g suiker, de kaneel- en de vanillestok. Pocheer de appelrestjes erin. Let op dat de siroop met de appels niet te hard kookt. Laat de appeltjes in de siroop afkoelen.

  5. Verdeel de pannenkoekjes over de borden, schik de gepocheerde appelrestjes erop en werk af met de boterkaramel.