Pavlova met rood fruit PT2H 9 porties 6 eiwitten 500 ml Galaxi slagroom (40% VG) rood fruit: aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, frambozen 1 kl maïzena 300 g suiker 1 kl witte wijnazijn

Pavlova met rood fruit

904dc707d06fdd027783ae84235ede89ccc66cb99ebb435013fd65831cb6aafe.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken blijven staan. Klop vervolgens de suiker er lepel na lepel door tot het schuim stijf en glanzend is.

  3. Voeg de maizena toe en besprenkel met de azijn.

  4. Schep de eiwitten in een spuitzak en spuit kleine cirkels op het bakpapier. Strijk de randen en bovenkant glad.

  5. Zet de meringue in de oven, verminder de temperatuur tot 150°C en laat de meringue ± 1 uur en 15 minuten in de oven staan. Hij is klaar als de randjes er krokant uitzien en de bovenkant droog is. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de meringues volledig in de oven afkoelen.

  6. Zet de meringue in het midden van een bord. Klop de slagroom stijf* en schep hem in een dikke laag op de meringue.

  7. Strooi het gekuiste en in stukken gesneden fruit erover.

  8. * Je kan de slagroom ook met een spumafles of slagroomspuit opkloppen. Giet de slagroom hiervoor in de fles. Zet de dop erop en steek er 1 of 2 gasbommetjes op. Goed schudden en tot gebruik in de koelkast bewaren.