Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken blijven staan. Klop vervolgens de suiker er lepel na lepel door tot het schuim stijf en glanzend is.
-
Voeg de maizena toe en besprenkel met de azijn.
-
Schep de eiwitten in een spuitzak en spuit kleine cirkels op het bakpapier. Strijk de randen en bovenkant glad.
-
Zet de meringue in de oven, verminder de temperatuur tot 150°C en laat de meringue ± 1 uur en 15 minuten in de oven staan. Hij is klaar als de randjes er krokant uitzien en de bovenkant droog is. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de meringues volledig in de oven afkoelen.
-
Zet de meringue in het midden van een bord. Klop de slagroom stijf* en schep hem in een dikke laag op de meringue.
-
Strooi het gekuiste en in stukken gesneden fruit erover.
-
* Je kan de slagroom ook met een spumafles of slagroomspuit opkloppen. Giet de slagroom hiervoor in de fles. Zet de dop erop en steek er 1 of 2 gasbommetjes op. Goed schudden en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven