Pittige zoete lamsbout met auberginekaviaar en couscous

Pittige zoete lamsbout met auberginekaviaar en couscous

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: snij de stengels citroengras fijn. Pel de teentjes look en snipper fijn. Schil de gember en snij in kleine stukjes. Snij de chilipepers in 2, verwijder de pitjes en snij heel fijn. Meng de ketjap, limoensap en -zeste, fijngesneden citroengras, gember, chilipepers en look met de korianderzaadjes, bruine suiker en Vandemoortele olie Bakken & Braden.

  2. Wrijf de lamsbout in met de marinade en wikkel in plasticfolie. Zet in de koelkast en laat 8 uur marineren. Je kan dit dus best de avond voordien doen.

  3. Auberginekaviaar: snij de aubergines overlangs door. Maak insnijdingen in het vruchtvlees, zonder de schil te raken. Kruid met peper en zout. Wrijf in met de Vandemoortele olie Stoven & Bakken. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Verdeel de look en Provençaalse kruiden over de aubergines.

  4. Leg de aubergines in een ovenschaal en zet in de oven op 150°C gedurende 1 uur 30 minuten. Haal het malse vruchtvlees uit de schil met een lepel. Pureer het vruchtvlees in een blender tot een smeuïge massa. Proef en kruid bij met peper en zout. Hou apart. Ook dit kan je perfect de dag voordien doen.

  5. Haal de lamsbout uit de koelkast en verwijder de plasticfolie. Leg in een ovenschaal. Zet in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 1 uur 30 minuten. Haal uit de oven en laat rusten op een rooster.

  6. Kook het water en voeg de couscous erbij. Laat 2 minuten, van het vuur af, wellen onder deksel. Roer de couscous daarna los met een vork.

  7. Warm de auberginekaviaar op.

  8. Snij de lamsbout in fijne plakken. Doe de couscous in een kommetje en druk goed aan. Zet omgekeerd op het bord en laat de couscous op het bord vallen. Schep mooie quenelles van de auberginekaviaar en leg op het bord. Schik de sneetjes lamsvlees erbij. Werk af met de opgewarmde marinadesaus.