Pasta met auberginekaviaar en pulled lamb

Pasta met auberginekaviaar en pulled lamb

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Auberginekaviaar

    Verwarm de oven voor op 160°C. Snij de aubergines in de lengte in 2. Maak inkervingen in het vruchtvlees. Besmeer met de tomatenpuree. Pel de look en snij in schijfjes. Druk de schijfjes look, 1 takje tijm en 2 takjes rozemarijn in de inkervingen van de aubergines en besprenkel royaal met olijfolie. Gaar 30 min in de warme oven.

  2. Bak het lamsvlees in een kookpot bruin in hete boter. Flambeer het lam met de madeirawijn en blus met de lamsfond. Voeg een kruidentuiltje 1 takje tijm, laurier en 2 takjes rozemarijn toe. Zet een deksel op de pot.

  3. Zet de pot met het lamsvlees ± 2 u in de oven. Het lamsvlees zal mooi zacht zijn. Haal het vlees uit de jus en trek van elkaar met behulp van 2 vorken.

  4. Haal de binnenkanten van de aubergines uit met een lepel. Hak dit zachte vruchtvlees fijn en meng het met de jus van het lamsvlees. Meng het geplukte lamsvlees door de saus.

  5. Was de courgettes en draai bolletjes met een parisiennelepel. Bak de bolletjes in olijfolie tot ze beetgaar zijn en kruid met peper en zout.

  6. Breng een pot met water en zout aan de kook. Kook de pasta gaar, giet af en meng de saus door de pasta.

  7. Werk het gerecht af met de bolletjes courgette, rucola en geraspte pecorino.