Peterseliepoffertjes met auberginekaviaar en granaatappel PT2H 10 porties 3 aubergines Spar boter 2 kl komijnpoeder 250 g zelfrijzende bloem 4 teentjes knoflook 4 el vierge olijfolie kneepje vers citroensap 3 dl karnemelk 200 g Griekse yoghurt 2 grote Spar eieren 2 el bladpeterselie 1 kl bakpoeder 2 granaatappels

Peterseliepoffertjes met auberginekaviaar en granaatappel

46e900977a4d64a8e586bcf332dd30dfd57c43038130a796266991a58e88fc9f.jpg

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Snij de aubergines in de lengte middendoor en bestrijk de binnenkanten met geperste knoflook, komijnpoeder en zout.

  3. Druk de auberginehelften weer tegen elkaar en verpak ze in aluminiumfolie. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn.

  4. Schraap het vruchtvlees uit de aubergines in een kleine kookpot en gooi de schil weg. Voeg de olijfolie toe en breng aan de kook. Laat het vocht verdampen en breng op smaak met peper en zout. Mix tot een gladde puree. Laat afkoelen en breng verder op smaak met een kneepje citroensap en 1 eetlepel Griekse yoghurt.

  5. Snij de granaatappels in partjes en pel of klop de pitjes eruit. Verwijder de gele vliesjes.

  6. Klop de poffertjesingrediënten tot een glad beslag. Roer de fijngesneden peterselie erdoor en bewerk kort met de staafmixer. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt de boter in een grote koekenpan en leg hoopjes van 1 koffielepel beslag in de pan. Bak 1 à 2 minuten aan beide zijden.

  8. Werk de warme poffertjes af met een koffielepel auberginekaviaar, ½ koffielepel Griekse yoghurt en bestrooi met granaatappelpitjes.