Geblakerde auberginedip

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediƫnten
  • 1,5 kg aubergines
  • 2 teentjes look
  • zeste van 1 citroen
  • 2 el citroensap
  • 5 el Boni Selection olijfolie
  • 2 el bladpeterselie
  • 2 el munt
  • 2 el granaatappelpitten
Recept

1. Was de aubergines en kerf ze met een scherp mes aan alle zijden in. Schik ze op een bakplaat en plaats onder een hete grill. Laat ze in 1 u zacht worden en draai ze elke 20 min. Blijf verder grillen ook als de schil openbarst.
2. Laat ze iets afkoelen en snij ze open. Schep het vruchtvlees eruit en trek in dunne repen. Gooi de schil weg.
3. Leg het vruchtvlees in een vergiet en laat minstens 1 u uitlekken.
4. Rasp de look en schep samen met de citroenzeste, het sap en de olijfolie door de aubergine.
5. Kruid met peper en zout. Laat 1 u rusten op kamertemperatuur zodat de smaken zich vemengen.
6. Snij de bladpeterselie en munt fijn. Schep het grootste deel van de verse kruiden er vlak voor het opdienen door.
7. Werk af met de rest van de kruiden en bestrooi met granaatappelpitten.

< naar recepten