Rode curry met mosselen, visballetjes en zoete aardappel

Rode curry met mosselen, visballetjes en zoete aardappel

Kookgerei

Bakpapier (1)

Allergenen

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , Pindanoten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Visballetjes:
  2. Mix de kabeljauw in een hakmolen met 1/2 van de koriander, het ei, paneermeel en de sojasaus. Rol balletjes van 3 cm en zet in de koelkast op een bakpapier.

  3. Curry:
  4. Was de mosselen grondig.

  5. Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn.

  6. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper in fijne reepjes. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Schil de zoete aardappelen en snij in dobbelstenen.

  8. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  9. Verhit wat arachideolie in een kookpot. Bak de ui, chilipeper, look en gember. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Blus met de kokosmelk en visbouillon. Breng aan de kook.

  10. Voeg de zoete aardappelblokjes en visballetjes toe en laat 8 min sudderen.

  11. Voeg de mosselen toe en dek af. Laat ± 5 min koken tot alle schelpen open zijn.

  12. Roer de spinazie erdoor. Breng op smaak met vissaus, limoensap, pilipili, zwarte peper en zout.

  13. Serveer de curry met mosselen en visballetjes met de rijst. Snipper wat koriander. Roer de koriander door de curry en werk af met enkele blaadjes.