Romig visstoofpotje

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 300 g Spar juliennegroenten
  • 1 venkel
  • 6 vastkokende aardappeltjes
  • 600 g Spar schelvisfilets
  • Spar boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml visfond
  • 150 ml Boni Selection culinaire room
  • 2 kl wasabi
  • bladpeterselie
  • bieslook
  • nootmuskaat
Recept
  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
  2. Snij de venkel in kleine blokjes. Hou het venkelgroen bij.
  3. Snij de peterselieblaadjes en bieslook fijn.
  4. Verwarm een klontje boter in een ruime pot en stoof de venkelblokjes even aan.
  5. Voeg de aardappelblokjes en juliennegroenten toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Dek de pot af en laat 5 min stoven op een matig vuur.
  7. Giet de wijn erbij en laat even opkoken. Voeg de visfond en room toe en roer de wasabi erdoor.
  8. Dek de pot af en zet het vuur hoger. Laat 5 min koken.
  9. Draai het vuur lager en leg de visfilets bovenop de groenten. Dek de pot af en laat de vis in 5 à 10 min garen, afhankelijk van de dikte van de visfilet.
  10. Werk af met plukjes venkelgroen, bieslook en peterselie.
< naar recepten