Romige cajun penne met scampi’s PT45M 4 porties 400 g speltpenne 600 g scampi’s (gepeld en ontdarmd) 3 eetlepels cajunkruiden 2 teentjes knoflook 2 sjalotten 1 rode paprika 1 gele paprika 20 g bloem 1 kl Boni tomatenpuree 500 ml kippenbouillon 250 ml Boni Selection culinaire room blok Parmezaanse kaas 1 plantje platte peterselie Boni olijfolie

Romige cajun penne met scampi’s

67ff6f6b022a94522ff8e34a9e2d8d5ea6ce7fbc0b05630a43adc38c27fde553.jpg

Allergenen

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng 50 ml olijfolie met de cajunkruiden en roer dit door de scampi’s. Laat 30 min marineren.

  2. Pel de look en de sjalotten en snipper fijn.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij in korte reepjes.

  4. Verwarm een bakpan en bak de scampi’s kort en krachtig goudbruin aan beide zijden. Haal uit de pan en bewaar apart.

  5. Bak de sjalot en look in dezelfde pan glazig. Roer de paprikablokjes, bloem en tomatenpuree erdoor. Bevochtig met de kippenbouillon en room. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

  6. Kook de penne gaar in gezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking. Schep de penne rechtstreeks uit het pastawater bij de saus. Voeg de scampi’s toe en laat nog even goed doorwarmen.

  7. Werk af met versgeraspte Parmezaanse kaas en blad-peterselie.