Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breek de puntjes van de sugarsnaps en trek de draad aan de zijkanten mee weg. Blancheer de sugarsnaps en erwten 3 min in gezouten kokend water. Giet af en verfris met koud water.

  2. Pel de sjalotten en snipper fijn. Pel de look en pers fijn. Verhit wat olijfolie in een brede pan. Bak de sjalotten en 1/2 van de look glazig. Voeg de room en 1/2 groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook.

  3. Breng gezouten water aan de kook en voeg de penne toe. Laat 9 min koken.

  4. Schep na 5 min koken 250 ml pastakookvocht en 120 g kruidenkaas bij de roomsaus.

  5. Schep na gaartijd de penne met een schuimspaan bij de saus en roer de erwten, sugarsnaps en spinazie erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Verhit wat olijfolie in een antikleefpan.

  7. Bak de scampi’s 30 sec aan 1 zijde in de pan. Voeg de rest van de look toe en laat ook aan de andere zijde 30 sec bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Schep de pasta op een bord en verdeel de scampi’s erover. Werk af met geschaafde Parmezaanse kaas, blaadjes basilicum en lepel de overige kruidenkaas erover.