Penne primavera met scampi

Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breek de puntjes van de sugarsnaps en trek de draad aan de zijkanten mee weg. Blancheer de sugarsnaps en erwten 3 min in gezouten kokend water. Giet af en verfris met koud water.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn. Pel de look en pers fijn. Verhit wat olijfolie in een brede pan. Bak de sjalotten en 1/2 van de look glazig. Voeg de room en 1/2 groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook.
-
Breng gezouten water aan de kook en voeg de penne toe. Laat 9 min koken.
-
Schep na 5 min koken 250 ml pastakookvocht en 120 g kruidenkaas bij de roomsaus.
-
Schep na gaartijd de penne met een schuimspaan bij de saus en roer de erwten, sugarsnaps en spinazie erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit wat olijfolie in een antikleefpan.
-
Bak de scampi’s 30 sec aan 1 zijde in de pan. Voeg de rest van de look toe en laat ook aan de andere zijde 30 sec bakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schep de pasta op een bord en verdeel de scampi’s erover. Werk af met geschaafde Parmezaanse kaas, blaadjes basilicum en lepel de overige kruidenkaas erover.