Schots ontbijt

Schots ontbijt

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de grill van je oven voor.

  2. Borstel de tomaatjes en champignons in met olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. Snij de bloedworst in schuine stukken en leg ze op een bakplaat. Gril in 10 min goudbruin en gaar. Draai regelmatig om.

  4. Verwarm de witte bonen in de microgolfoven.

  5. Breng intussen water aan de kook en giet er een scheutje azijn bij.

  6. Verwarm een grillpan.

  7. Breek de eieren in afzonderlijke kommetjes. Maak met behulp van een garde een draaikolk in het kokende water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Schep, wanneer het eiwit mooi gestold is, uit het water met behulp van een schuimspaan en leg in warm water, terwijl je het volgende ei pocheert.

  8. Schik de tomaatjes, het ontbijtspek en de champignons in een hete grillpan en zet deze onder de grill van je oven gedurende 3 à 4 min. Omdraaien hoeft niet.

  9. Toast het brood en laat de gepocheerde eieren uitlekken op keukenpapier.

  10. Schik alles op voorverwarmde borden en serveer.