Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus

    Pel de look en snipper fijn.

  2. Verhit wat olijfolie in een sauspan. Bak de look glazig. Roer de spaghettikruiden erdoor.

  3. Voeg de gepelde tomaten toe. Laat 2 min sudderen op een zacht vuur.

  4. Breek de tomaten stuk in de pan. Snipper de basilicum fijn en roer erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Pizzaring

    Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode en gele paprika en snij in blokjes.

  6. Snij de zwarte olijven in fijne ringen. Snipper de basilicum fijn.

  7. Meng de paprika met de olijven en basilicum. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snij in driehoekjes volgens de voorgesneden naden.

  9. Schik de driehoekige deeglapjes in een ster op een bakpapier. De scherpe hoeken van de driehoeken liggen naar buiten, de korte zijden liggen aan de binnenkant en overlappen een beetje.

  10. Laat in het midden een cirkel vrij van ± 10 cm Ø.

  11. Strooi de mozzarella in een cirkel op de binnenkant van het deeg.

  12. Beleg met sneetjes salami, mortadella en de paprikamengeling. Bestrooi met gemalen kaas en vouw de scherpe punten van het croissantdeeg naar binnen over de vulling.

  13. Klop het eigeel los met een druppel water. Smeer er de deegring mee in.

  14. Bak 15 min op 190°C.

  15. Serveer de saus in een kommetje in het midden van de pizzaring.