Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schik het deeg in de bakvorm, bedek met een vel bakpapier en vul op met bakparels.

  3. Bak 15 min blind in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier met bakparels.

  4. Vulling: schil de wortelen en pel de sjalotten en lookteentjes. Snij alles zeer fijn.

  5. Reinig de champignons en snij in 4.

  6. Kleur het lamsgehakt aan in een pan en kruid goed met peper en zout.

  7. Voeg de sjalot, look, champignons en wortelstukken toe. Roer goed door.

  8. Voeg de tomatenpuree en een goeie scheut worcestersaus erbij.

  9. Blus met de rode wijn en bruine fond. Laat het vocht verdampen.

  10. Puree: kook de aardappelen en giet af. Stamp tot puree en werk af met gemalen kaas en boter.

  11. Verdeel eerst het gehakt met de groenten en daarna de puree over de taartbodem.

  12. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 min.