Shepherd’s pie

cd3b140b32d03b4b7feec370216e15ea7dca27808a13009c985b7f5c0dbe4590.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en look en snipper fijn.

  2. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.

  3. Rits de rozemarijn- en tijmnaaldjes los en snij fijn.

  4. Verhit een scheut olijfolie. Voeg het vlees toe en bak rul.

  5. Voeg de uisnippers, wortelblokjes en look toe en laat nog even meebakken.

  6. Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg tijm, rozemarijn en worcestersaus toe. Laat 1 min bakken.

  7. Overgiet met de wijn en laat inkoken. Blus met de fond. Voeg de erwtjes toe en laat tot ½ inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Schep het vlees in een ovenschaal.

  9. Schep de boter, room en ¾ van de Parmezaanse kaas door de warme puree en breng op smaak met zout.

  10. Dek de vleessaus af met een laag puree. Trek er wat piekjes in met een vork en bestrooi met de rest van de kaas.

  11. Bak goudbruin onder een hete grill.

  12. Haal uit de oven en serveer warm.