Sorbet en sabayon van Lindemans Pecheresse PT40M 4 porties 260 g suiker 150 ml water 540 ml Lindemans Pecheresse 1 citroen 1 eiwit 4 eidooiers 40 ml Cointreau 1 perzik

Sorbet en sabayon van Lindemans Pecheresse

4a7e71afdbcf4e03fc3cf2f285f43b26ca5bc77c4f24bcf40986d5b05e758c72.jpg

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Sorbet

    Ingrediënten: 100.0 g suiker 150.0 ml water

    Kook de suiker en het water en laat dit ± 2 min doorkoken tot suikersiroop.

  2. Ingrediënten: 300.0 ml Lindemans Pecheresse 1.0 citroenen

    Meng het bier met de suikersiroop en verfris met het citroensap volgens smaak.

  3. Klop het eiwit luchtig.

  4. Spatel het eiwit onder het bier.

  5. Giet in een ijsmachine en draai tot sorbet. Zet in de diepvries tot gebruik.

  6. Sabayon

    Ingrediënten: 240.0 ml Lindemans Pecheresse 4.0 eidooiers 40.0 ml Cointreau

    Klop de eidooiers los met het bier en de sterke drank naar keuze.

  7. Ingrediënten: 160.0 g suiker

    Voeg de suiker toe en klop alles luchtig op een matig vuur.

  8. Ingrediënten: 1.0 perziken

    Snij de perzik in partjes.

  9. Schep de sorbet in een glas met enkele partjes perzik.

  10. Overgiet met de sabayon en serveer onmiddellijk.