Spinaziesalade met gefrituurde karnemelkkip en dragondressing
Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de kipfilets in de lengte in repen en snij dan elke reep in de breedte doormidden.
-
Pel en rasp de look. Meng met de azijn, karnemelk en 1 kl zout in een kom. Leg de stukjes kip erin, keer om en zorg ervoor dat ze aan alle zijden bedekt zijn.
-
Laat minstens 1 u afgedekt rusten in de koelkast.
-
Meng de espelettepeper met het paneermeel in een diep bord.
-
Paneer de kiprepen in het mengsel. Bak ze in hete olie knapperig goudbruin en gaar. Laat afkoelen op keukenpapier.
-
Salade
-
Snij de dragonblaadjes fijn. Snij de kerstomaatjes doormidden.
-
Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Doe de spinazie in een kom en schep de dragon, ui en kerstomaatjes erdoor.
-
Dressing
-
Klop de ingrediënten door elkaar, kruid met peper en zout en schep door de salade.
-
Verdeel de stukjes kip erover en serveer onmiddellijk.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders