Spinaziesalade met kip, dragon en aardbeien

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 4 kippenfilets
  • 250 g aardbeien
  • 250 g Spar jonge spinazieblaadjes
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 100 g fetakaas
  • 4 el Spar amandelschilfers
  • 125 ml Boni Selection Griekse olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl fijne suiker
  • 2 el dragonblaadjes
Recept
  1. Dressing: snipper de dragonblaadjes fijn. Meng de olijfolie samen met de balsamicoazijn, suiker, dragonsnippers, ½ kl zout en versgemalen peper tot een dressing.
  2. Overgiet de kipfilets met ½ van de dressing en laat minstens 30 min rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Verwarm een grillpan en gril de kipfilets aan beide kanten. Leg in een ovenschaal en laat verder garen in de oven gedurende 20 min. Laat 10 min rusten en snij in schuine plakken.
  5. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan.
  6. Snij de aardbeien in kwartjes.
  7. Pel de avocado’s, snij middendoor en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees van de avocado in stukken.
  8. Pel de ui, snij doormidden en snij in fijne, halve ringen. Schep samen met de aardbeien door de spinazie. Schep de rest van de dressing er voorzichtig door.
  9. Verdeel de salade over de borden en schik de plakjes kip en avocadopartjes erop.
  10. Verkruimel de feta erover en werk af met de geroosterde amandelschilfers.

< naar recepten