Dragonsalade met gefrituurde krokante kip en karnemelkdressing

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de kipfilets in de lengte in repen en snij elke reep in de breedte doormidden.

  2. Pel de look en rasp fijn. Meng met de azijn, karnemelk en 1 kl zout in een kom.

  3. Leg de stukjes kip erin, keer om en zorg ervoor dat ze aan alle zijden bedekt zijn.

  4. Laat minstens 1 u afgedekt rusten in de koelkast.

  5. Bak de spekblokjes knapperig krokant in een pan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Meng de cayennepeper met het griesmeel in een diep bord.

  7. Paneer de kiprepen in het mengsel. Bak ze in hete olie knapperig goudbruin en gaar. Laat afkoelen op keukenpapier.

  8. Snij de dragonblaadjes fijn.

  9. Snij de kerstomaatjes doormidden.

  10. Scheur de slablaadjes in grove stukken en schep de dragon, kerstomaatjes en maïskorrels erdoor.

  11. Klop de dressingingrediënten door elkaar, breng op smaak met peper en zout en schep door de salade.

  12. Verdeel de spekreepjes en krokante kip erover en serveer onmiddellijk.